1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

4 momenten om een geboorte te vieren

Een nieuw leven is het mooiste wat er is. Zeker als het over je eigen wonder gaat. De geboorte van je zoon of dochter mag je dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hieronder zetten we 4 momenten op een rijtje waarbij jij het aanstaande leven kunt vieren.

Laat je verrassen tijdens een babyshower

Dit feestje hoef je als het goed is niet zelf te organiseren. Een babyshower is een verrassing voor de aanstaande moeder, georganiseerd door vriendinnen. Het is de bedoeling om de mama-to-be nog even in het zonnetje te zetten. Het is een gezellige dag met lekkere hapjes, drankjes (alcoholvrij natuurlijk), spelletjes en cadeautjes. Wat ook niet mag ontbreken tijdens deze party is leuke versiering. Zo kun je samen met vriendinnen voorafgaand zelf leuke versiering maken. Denk aan een schattige slinger van rompertjes, een gastenboek vol met lieve wensen en een mierzoete taart. Heb je niet zoveel tijd om zelf te knutselen? Bekijk dan eens de babyshower decoratie van Feestwinkel.nl. Hier vind je versiering die bij ieder feestje past.

Maak het geslacht bekend met een gender reveal party

Een party die steeds populairder wordt in Nederland is de baby gender reveal party. Een trend overgewaaid vanuit, hoe kan het ook anders, Amerika. Tijdens deze dag maken de ouders het geslacht van de baby bekend aan familie en vrienden. Het onthullen van het geslacht wordt niet zomaar gedaan. Nee daar zijn heel wat speciale manieren voor bedacht. Zo wordt het geslacht vaak bekend gemaakt door middel van een taart. Samen met je partner snijd je de taart open en aan de binnenkant vind je de kleur van het geslacht van jullie toekomstige kindje. Maar het kan ook door middel van ballonnen met confetti erin of met een kraskaart. Een super leuk moment om nog eens extra stil te staan bij de geboorte van jullie wonder.

Een ooievaar en beschuit met muisjes

En dan is het zover: de geboorte! Natuurlijk moet je direct het een en ander regelen, zoals de aangifte bij de gemeente, iedereen op de hoogte stellen en het regelen van kraamzorg. Maar bovenal ben je ontzettend gelukkig en helemaal in de wolken. De geboorte moet je natuurlijk vieren met heerlijke beschuit met muisjes en andere geboorte versiering. Laat iedereen weten dat jullie kleine is geboren door een ooievaar of een leuk bord in de tuin te plaatsten. En versier jullie huiskamer met slingers en andere versiering. Dit maakt het gevoel nog specialer.

Een geslaagd kraamfeest

Al die aparte kraambezoekjes zijn misschien wat veel als je net bent bevallen. Steeds vaker wordt dan ook gekozen voor een echt kraamfeest waarbij je iedereen tegelijk uit nodigt. Voor de kersverse ouders wat meer rust, maar natuurlijk ook ontzettend gezellig. Het is slim om de uitnodiging direct met de geboortekaartjes uit te sturen, zodat iedereen meteen op de hoogte is. En ook hierbij hoort natuurlijk een leuke aankleding. Vraag familie of vrienden met het helpen organiseren van de dag en het wordt gegarandeerd een gezellige boel.

Leave a Reply