1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Afvallen na de bevalling

Het is geen verrassing dat je tijdens een zwangerschap wat kilo’s aankomt. Gemiddeld hoort een zwangere vrouw ca. 12 kilo aan te komen gedurende de zwangerschap. Vaak komt er toch wat meer bij dan we misschien in eerste instantie denken. We houden allemaal van lekker eten en tijdens de zwangerschap krijgen we ineens zin in van alles en nog wat. Laat het zwanger zijn nou net het perfecte excuus zijn om je flink te laten gaan. Of het nou gaat om gezonde of minder gezonde gerechten en/of tussendoortjes, de kilo’s nemen ondertussen toe. Tijdens de zwangerschap is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gaat afvallen, dat is zeer zeker afgeraden. Maar geen enkel probleem, want na de bevalling kun je er weer tegenaan!

Afvallen na de bevalling

Als je eenmaal bent bevallen en goed op kracht bent gekomen, kun je een plan maken om aan die extra kilo’s te werken. Eerst en vooral moet je nagaan wat goed voor je baby is. Het is namelijk erg belangrijk om genoeg en gevarieerd te eten wanneer je
borstvoeding geeft. In het voedsel zitten vetten waar gifstoffen in opgeslagen zijn. Op het moment dat je snel afvalt worden deze gifstoffen afgevoerd door je lichaam en komt het terecht in de borstvoeding. Dit is het laatste wat je wilt natuurlijk.

Hoe ga je te werk?

Het is niet zo gek dat vrouwen na de bevalling zo snel mogelijk in hun oude broek willen passen. Om je zo vitaal mogelijk te voelen is het verstandig om dit stap voor stap aan te pakken. Zoals we hierboven al hebben vermeld is het van belang dat je eerst en vooral rekening houdt met wat goed voor je baby is. Daarnaast is je eigen gezondheid minstens zo belangrijk. Drink daarom ook voldoende water per dag. Niet alleen voor het verliezen van gewicht maar ook voor de borstvoeding is dit erg gunstig.

Om gewicht te verliezen dien je ook genoeg te bewegen. Niets is zo fijn om als kersverse moeder met je baby te wandelen. Zo heb je een luchtje geschept en verbrand je ondertussen ook een heleboel calorieën. Het is dus een win-win situatie.
Door deze simpele stappen voel je je in een korte periode weer helemaal vitaal.

Leave a Reply