1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Bescherm je baby tegen insectenbeten

mugEen mug in de slaapkamer, een wesp bij het ontbijt of een steekvlieg in de box… insecten kunnen heel vervelend zijn voor mensen. Maar helemaal wanneer het om een baby gaat, want dat kleine lijfje weet helemaal niet wat insectensteken zijn – laat staan hoe het erop moet reageren. Zo hou je insecten zo veel mogelijk op afstand.

Klamboe
Baby’s zijn nog erg klein en er zijn maar weinig middelen geschikt om insecten op afstand te houden voor zulke kleine lijfjes (laat je altijd goed adviseren bij de apotheek of drogisterij). Daarom is het beter om muggen op afstand te houden. Om te beginnen bij het wiegje in de slaapkamer. Een klamboe beschermt je kleintje het makkelijkst. Dankzij het fijne gaas kunnen er geen muggen in de wieg komen, maar zuurstof wel. Controleer het bedje voordat je de kleine erin legt en laat de klamboe de hele dag gesloten, zodat muggen zich niet kunnen verstoppen. Een anti-muggenlamp kan ook meehelpen om muggen te vangen.

Wel gestoken? Kies dan voor een vriendelijk middel geschikt voor baby’s en kinderen om de jeuk te stillen, zoals Prrrikweg van VSM.

Geen paniek
Een wesp kan voor veel paniek zorgen. Vooral omdat ze zo agressief kunnen zijn. Baby’s en kleine kinderen die nog niet weten wat een wesp is, zullen er misschien naar slaan of het insect willen grijpen. Blijf zelf kalm en zorg dat je kindje niet zwaait naar de geelgestreepte indringer. Neem je kleintje mee naar binnen en wacht tot de wesp weg is. Zorg ervoor dat je kindje geen zoete voedingsmiddelen of drankjes (zoals sapjes) buiten eet en drinkt, om zo wespen op afstand te houden. Door een potje met een laagje jam en water ergens anders in de tuin of op het balkon te plaatsen hou je wespen vaak op afstand.

Is je kindje gestoken? Zuig de wond uit en ga zo snel mogelijk naar een arts om eventuele complicaties te voorkomen.

Comments are closed.