1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Een baby op komst? Zo vertel je dit aan broertjes of zusjes!

Is er een baby op komst? Dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws! Je gezin wordt uitgebreid met een nieuw lid en waarschijnlijk kun je haast niet wachten tot de baby geboren wordt. Maar voor broertjes en zusjes kan een baby ook wat spanningen met zich meebrengen. Er gaat een groot deel van de aandacht naar de baby, en zij zullen dus moeten wennen aan het feit dat ze wat minder aandacht krijgen. Misschien verwacht je kind wel dat hij of zij meteen een maatje heeft om lekker mee te spelen. Ook dat kan een flinke tegenvaller worden. Daarom is het belangrijk om je kind goed voor te bereiden op de komst van de baby. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij het nieuws het beste aan je kinderen kan vertellen en hoe je ze optimaal voorbereid op de komst van de kleine!

Vertel het nieuws op tijd

Ten eerste is het belangrijk om niet te lang te wachten met het vertellen van het nieuws. Natuurlijk kun je het beste wel wachten tot je wat meer zekerheid hebt, maar je kind moet wel genoeg tijd hebben om te wennen aan het idee van een baby in huis. Misschien moeten er wat veranderingen plaatsvinden, zoals het wisselen van slaapkamers. Als je hier allemaal op tijd mee begint, zullen jullie allemaal meer rust hebben als de baby er is.

Beantwoord alle vragen van je kind

Je kind zal een heleboel vragen hebben over de baby. Beantwoord al deze vragen realistisch, maar natuurlijk wel aangepast op de leeftijd van het kind. Sta open voor alle vragen en laat zien dat je de tijd neemt om ze te beantwoorden. Wees realistisch in bepaalde dingen, zoals het feit dat de baby in het begin zeker geen maatje is om mee te spelen. Maar natuurlijk kun je ook enthousiast doen over bepaalde dingen, zoals het feit dat je kind een grote broer of zus wordt!

Pretecho laten maken met het gezin

Ook kun je ervoor kiezen om je kind mee te nemen naar een echo. Een pretecho bij Pretecho&zo vindt plaats in een warme, gezellige omgeving, waardoor dit het perfecte moment is om samen de baby eens te bekijken. Op deze manier krijgt je kind een wat meer levendig beeld bij de baby en wordt hij of zij echt betrokken bij de zwangerschap.

Betrek je kind bij de zwangerschap

Er zijn nog meer manieren om je kind te betrekken bij de zwangerschap. Zo kun je bijvoorbeeld samen gaan winkelen voor babykleertjes of de babykamer samen inrichten. Op deze manier heeft je kind het gevoel dat hij echt al kan helpen als grote broer of zus. En dat is hartstikke leuk!

Aandacht verdelen

Als de baby is geboren, is het logisch dat er veel aandacht naar de baby gaat. Probeer de aandacht wel zo veel mogelijk te verdelen, en verzin een paar leuke kleine uitjes voor je kind. Dit hoeft helemaal niet heel bijzonder te zijn, even samen naar de supermarkt of naar de speeltuin is al genoeg!

Leave a Reply