1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Regelmaat geeft rust

slaapRegelmaat is één van de belangrijkste dingen voor u en voor uw baby. Op vaste tijden eten en slapen zorgt voor een vrolijk kind. Daarnaast weet u waar u aan toe bent en wanneer u tijd heeft voor uzelf of voor de huishouding.

Slapen

Naast vaste tijden om te slapen is het ook verstandig om uw kindje lang genoeg te laten slapen. Een uitgerust kind is tevreden en vrolijk. Voldoende slaap zorgt voor een prettige sfeer in huis. Een uitgerust kindje kan zichzelf vermaken en vindt het heerlijk om even te spelen. Dit kan in de box of op de vloer.

Op vaste tijden eten

Het is niet alleen belangrijk om op vaste tijden te slapen, maar ook om uw kindje op vaste tijden te laten eten. Begint uw kindje te huilen als het bijna etenstijd is, dan weet u precies wat er aan de hand is. Uw kindje begint honger te krijgen en laat dit ook aan u merken. De hint is voor u meteen duidelijk.

Tijd voor uzelf

Tijdens de uren dat uw kindje slaapt kunt u iets voor uzelf gaan doen. Misschien komt u slaap tekort of voelt u zich niet zo lekker. U kunt dan even lekker naar bed gaan en bijslapen. Dit is ook het moment om een goed boek te lezen of om dat ene programma dat u heeft opgenomen te bekijken. Mocht er nog iets in de huishouding moeten worden gedaan, dan kunt u dat ook op dit moment doen. Vergeet vooral niet dat een klein kindje veel energie kost en dat u tijd voor uzelf nodig heeft. Zo kunt u er weer tegen aan als uw kindje wakker wordt.

Comments are closed.