1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Snelgroeiende baby’s en lang doen met kleertjes? Zo kan het!

Het krijgen van een baby is op vele fronten een ervaring die je niet wilt missen. Denk alleen al aan het shoppen voor babykleertjes. Om vervolgens, zeker in het begin, om de paar maanden een hele nieuwe garderobe te moeten aanschaffen omdat je kind zo snel blijkt te groeien. Daar had je misschien niet helemaal op gerekend. Als dat toch eens anders zou kunnen. Gelukkig is er wel een oplossing voor te bedenken. Zo kan je net iets langer met de kleertjes doen.

Letten op de maten

Dit klinkt misschien als een open deur, het spreekt voor zich dat je de goede maat moet hebben. Wat je echter uit eigen ervaring kunt weten is dat de maat van het ene merk niet per definitie ook de maat van het andere merk hoeft te zijn. Test hier dus een beetje mee. Zo kan bijvoorbeeld een merk als DJ Dutchjeans weleens heel goed uitpakken. Daar kan je dan als het ruim valt je kinderen net iets langer mee laten doen. Dit is natuurlijk wat je je wenst.

De juiste stoffen

Wat ook nog weleens wil meespelen is de stof die gebruikt wordt voor de kleding. De manier waarop het zit kan verschillen, maar ook de manier waarop de stoffen reageren op bijvoorbeeld het wassen speelt mee. Alleen al daarom kan je heel handig wat ruimte creëren door stoffen te kiezen die net iets ruimer blijven zitten. Zo doe je er dus ook direct een stuk langer mee. Hoewel je dan nog altijd maar beperkt de tijd hebt, kan je er in ieder geval net iets langer van genieten.

Alternatief gebruik

Kijk altijd ook of er mogelijkheden zijn om kledingstukken alternatief te gebruiken zijn. Wordt een broekje te kort, maar past hij verder nog wel? Dan kan je er misschien en leuke korte broek van maken om in ieder geval nog enkele weken tot maanden plezier ervan te hebben. Dat kan met heel veel andere kledingstukken ook het geval zijn. Dit is echter ook vaak niet de mogelijke oplossingen, echter, in die spaarzame gevallen die zich voordoen kan je toch net wat langer met kleertjes doen.

Leave a Reply