1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Vitamine D, onmisbaar voor je kindje

Jouw kleine baby wordt groot! Uiteraard wil je dit proces zo goed mogelijk ondersteunen. Onmisbaar hierbij is het geven van extra vitamine D. Tot de leeftijd van vier jaar is dit extra belangrijk. Jouw kindje kan nog niet genoeg van deze vitamine uit de voeding halen en heeft daarom 10 microgram per dag nodig in de vorm van een toegevoegd supplement. Dit staat gelijk aan 400 IE. (internationale eenheden)

Sterke botten en tanden
De ontwikkeling van botten en tanden gebeurt onder andere met de hulp van deze vitamine. Omdat een kindje een snelle groeiontwikkeling doormaakt moge het duidelijk zijn dat D onmisbaar is. Tevens is deze vitamine goed voor de spieren en de algemene weerstand. Sommige mensen onderschatten dit. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat deze vitamine van essentieel belang is.

Goede voeding is niet genoeg
Veel mensen denken dat hun kindje gemakkelijk de aanbevolen dosis van deze vitamine binnenkrijgt via de voeding. Dit is echter niet waar. Het supplement dient gegeven te worden naast gezonde en goede voeding. Wellicht zit D ook verwerkt in deze voeding. Dit is geen probleem! Het supplement mag hier gewoon extra bijgegeven worden.

Wanneer starten met toedienen?
Als je kindje een week oud is dient er gestart te worden met deze vitamine. Flesvoeding of borstvoeding maakt in deze geen verschil. Het algemene advies geldt voor elk kind.

Zonlicht
Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam deze vitamine gaat aanmaken. Liever laat je je kindje zo veel mogelijk in de schaduw vertoeven. Op deze manier bescherm je het huidje het beste. Je kindje in de zon laten spelen is niet de juiste manier om te voorzien in extra D.

Benieuwd wat er allemaal te koop is? Vitamine D kopen kan hier met een leuke korting.

Leave a Reply