1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Wat is het leukste speelgoed voor mijn baby?

Wanneer er een kind in het gezin zijn intrede doet dan betekent dit dat er ook speelgoed in huis komt. Iets waar je als volwassene allang niet meer mee te maken had. Maar je kindje heeft speelgoed nodig om  zich te kunnen ontwikkelen. Kinderen putten inspiratie uit speelgoed. Het prikkelt hun fantasie en het zorgt ervoor dat ze hun motoriek, en dan vooral de fijne motoriek, goed leren ontwikkelen. Een kind heeft er in zijn latere leven zeker profijt van als het in de eerste jaren veel en onbezorgd heeft kunnen spelen. Speelgoed voor kinderen is onderhevig aan trends. Er is speelgoed voor iedere leeftijd van kinderen wat ineens erg populair is. Het is natuurlijk niet gezegd dat je dat dan ook voor jouw kind moet kopen, wie weet houdt hij of zij wel van heel andere dingen.

Prikkel de fantasie van je baby met speelgoed

Al vanaf dat je kindje een paar maanden oud is kan hij geluiden en kleuren onderscheiden. Dit kun je stimuleren door de kleine speelgoed aan te bieden dat bij de leeftijd past. Bij het meeste speelgoed staat op de verpakking aangegeven voor welke leeftijdscategorie het bedoeld is. Er is speelgoed dat niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar. Dit bevat kleine onderdelen die kinderen kunnen doorslikken als ze nog op een leeftijd zijn waarop ze alles wat ze in hun handjes krijgen in hun mond stoppen. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Door het juiste speelgoed aan te bieden kun je de fantasie van je kind op een uitstekende manier prikkelen. Je vindt bij voorbeeld een ruime keuze aan speelgoed voor baby’s bij online speelgoedwinkel Lobbes.nl. Je vindt hier een ruime keus speelgoed voor zowel jongens als meisjes en voor verschillende leeftijden. Kijk er eens rond en koop iets leuks voor je kind of voor het kind van familie of vrienden. De kleine zal er zeker blij mee zijn.

Houdt jouw kleintje van een knuffel of meer van denkspeelgoed?

Je kunt bij de keuze voor babyspeelgoed kiezen uit lekker zachte knuffels waar de kleine lekker mee in slaap kan vallen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een blokkendoos of ander speelgoed waar de kleine uk over na moet denken. Het zal je verbazen hoe snel ze dingen door hebben en snappen hoe ze blokken in een blokkendoos moeten passen of bouwstenen op elkaar stapelen om er een toren van te maken. Het zijn allemaal fases waar je kindje doorheen gaat op weg naar volwassenheid. Met het aanbieden van het juiste speelgoed op de juiste leeftijd geef je een kind de juiste basis om zich goed te ontwikkelen. Daar zal hij of zij tijdens het volwassen leven zeker veel voordeel van hebben.

Leave a Reply