1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Zo wordt je kind spelenderwijs zindelijk

Als je kind rond de twee jaar is dan wordt het tijd om de kleine te leren om zindelijk te worden. Tegenwoordig lijkt het wel alsof kinderen steeds later zindelijk worden. De super absorberende luiers zijn daar ongetwijfeld debet aan. Peuters merken het nauwelijks als ze in hun broek plassen. Ook veel ouders vinden het kennelijk wel prima zo. Waarom zou je je druk maken om je kind op een potje te laten plassen, het verwisselen van de luier is immers zo gebeurd. Maar vergeet niet dat al die luiers op de afvalberg terechtkomen en zo voor nogal wat milieubelasting zorgen. Door spelenderwijs te trainen kun je je kind heus zindelijk krijgen.

Onzindelijke kleuters

Steeds meer kleuterjuffen klagen dat ze kinderen in groep 1 krijgen, die dus al vier jaar zijn, en die nog niet zindelijk zijn. Een kleuterleidster is er niet voor om luiers te verschonen. Hooguit kan er eens een ongelukje gebeuren en daarvoor zijn op school vaak wel wat reservekleren beschikbaar. Maar je kind naar groep 1 laten gaan terwijl hij of zij nog luiers draagt is not done. Daarom is het belangrijk om je kind te leren om in ieder geval overdag zindelijk te zijn. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de oefenbroekjes van Nappys.nl gebruiken. Deze luiers en broekjes zijn allemaal uitwasbaar en daardoor geschikt voor hergebruik.

Train je kind op een leuke manier

Met de producten van Nappy’s kun je je kind op een leuke manier leren om zindelijk te worden. De uitvoering van de kleding en luiers is leuk en grappig. Laat je kind iedere dag een andere luier of broekje kiezen die hij of zij die dag wil dragen. En als de kleine op tijd heeft gewaarschuwd en netjes een plas of grote boodschap op het potje heeft gedaan dan volgt er natuurlijk een beloning. Veel ouders werken met een stickerposter. Als er een hele rij stickers is geplakt dan krijgt het kind een klein cadeautje. Zo kun je je kind ongedwongen leren om zindelijk te worden. Straffen als het een keer mis gaat is natuurlijk niet de bedoeling, geef je kind de tijd om deze mijlpaal te bereiken. Het ene kind is daar nu eenmaal sneller mee dan het andere kind.

Leave a Reply