1fe6e5869afd4d82
Handige tips voor je zwangerschap

Zwanger of Jonge kinderen & weinig te besteden

Zwanger of jonge kinderen & weinig te besteden

Hoera! Je bent zwanger of hebt net een kindje gekregen. Tijd om te genieten! Helaas is het genieten van een zwangerschap of pasgeboren kinderen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Weet jij niet hoe je alle benodigdheden voor een pasgeboren kindje moet betalen en kun je daarom niet genieten van je zwangerschap? Of weet je niet hoe je je kindje de beste zorg kunt geven wanneer je weinig te besteden hebt? Maak je je constant zorgen? Ga niet bij de pakken neerzitten; Er zijn gelukkig ontzettend veel opties die mogelijk maken dat ook jij je kindje het beste kunt bieden!

Marktplaatsbaby2

Het is misschien wat minder leuk dan shoppen in de grootste warenhuizen en exclusieve boetiekjes, maar wel een stuk goedkoper! Op marktplaats vind je alles wat jouw kindje nodig heeft. Van kleertjes tot complete babykamers en van voedingskussens tot verschoningskussens. Je kunt zoeken tussen de honderden advertenties, maar ook zelf een oproepje plaatsen en daarin vragen of mensen misschien nog spulletjes hebben die zij niet meer gebruiken en die jij erg hard nodig hebt.

Weggeefgroepen

Tegenwoordig vind je er in vrijwel elke regio wel eentje; Een weggeefgroep op facebook. De weggeefgroepen zijn onlangs zelfs in het nieuws geweest, omdat ze razend populair zijn! Bij de weggeefgroepen geven mensen dingen weg, gratis en voor niets. Er zijn speciale weggeefgroepen voor baby- en kinderspullen, maar ook algemene weggeefgroepen waar ook kleding voor volwassenen weg wordt gegeven, of decoratieve spullen. Zoek op facebook eens op ‘weggeefgroep’ in combinatie met het kengetal van jouw woonplaats of met de naam van de gemeente waarin je woont.

Weggeefwinkelbaby

Er zijn weggeefwinkels waarvoor je aangemeld moet worden door een hulpverlener of instantie, maar ook weggeefwinkels waar iedereen binnen kan lopen. Weggeefwinkels worden vaak gerund door vrijwilligers die maar wat graag voor anderen klaarstaan en ook jou graag helpen!

Wanneer je actief zoekt zul je merken dat er ontzettend veel lieve mensen zijn die jou graag hun hulp aanbieden. Probeer je eventuele schaamte opzij te zetten en durf om hulp te vragen. Wanneer je eenmaal hulp aan kunt nemen, kan het genieten ook voor jou beginnen!

Comments are closed.